Designa ditt eget badrum

Det är roligt att planera sitt nya badrum och att kunna se de nya möjligheterna och inte bara de begränsningar som kanske finns eller har funnits. Innan du startar är det en stor fördel att samla på dig så mycket inspiration som du bara kan. Man kan besöka olika utställningar i de allra flesta städerna i Sverige, du kan använda olika internetverktyg på Internet och du kan såklart också kika efter inspiration i en hederlig gammal katalog. Men hur går man vidare sen? Vad behöver man tänka på?

Uppstarten och planeringen

Ni har bestämt er, ut med det gamla och in med det nya. Kanske ska det dras nya ledningar, nytt kakel ska in eller kanske ska väggar till och med rivas eller sättas upp. Det allra första man behöver göra när man har bestämt sig för att designa ett nytt badrum är att tänka till ordentligt på hur man vill att badrummet ska se ut och också hur man vill att det ska användas.

Det är viktigt att tänka på vad man inte kan vara utan men även att badrummet i slutändan också ska vara funktionellt för alla medlemmar i familjen. Utvecklingen inom badrumsområdet är också snabb och designen skiftar, det som var funktionellt och praktiskt något eller några år sedan kan vara totalt ofunktionellt idag. Det kan vara smart att inte bara kika på material och design som tilltalar dig estetiskt utan också är funktionella och det är guld värt att ha material som underlättar städningen. Utgå ifrån ett grundmaterial och också en grundfärg för att sedan gå vidare med de små detaljerna såsom speglar och vilka knoppar till skåpsdörrarna man önskar. Andra smådetaljer man också behöver detaljstyra är vart stickkontakterna ska finnas och hur mycket avställningsyta det ska finnas.

Förvaring och storlek

Kommer du ha ett stort eller litet badrum? Oavsett vilket så behöver man kika på förvaringen. Behöver man smarta lösningar till ett trängre utrymme eller kan man lyxa till det med lite större badrumsskåp till ett större badrum? Smarta förvaringsutrymmen kan vara en handuktstork, underskåp och hyllor på höjden. Små lådor inne i en låda frigör massor av utrymme. Det är viktigt att också fundera på vart du skulle placera din makeup, extra schampo och dylikt småplock. Ett litet badrum kan också kännas extra stort och luftigt med ljusa färger och det kan också kännas större om man har en duschhörna med glasdörrar istället för exempelvis ett badkar.

Miljövänlig inredning

Det finns badrumsinredningar på marknaden som är Svanen märkta. Att få sina produkter Svanenmärkta är en av de tuffaste miljö och kvalitetsmärkningar i världen och är således prestigefyllt. Vill man inreda och designa sitt badrum miljövänligt så går det numera också till en viss nivå. Många av badrumsprodukterna är färdigmonterade och kan därför spara dig rejält med tid. I slutändan så kan ett badrum se ut precis hur som helst och det är bara du själv som sätter begränsningarna och det är som roligast att se resultatet när du själv har gjort designen.