Olika inredningsstilar del 1

Stilrent vitt och grått eller kanske rosa flamingos på väggarna. Inredningsstilarna varierar från person till person och skiljer sig väldigt mycket. Välkommen till den andra artikeln I denna serien.

En del gillar stilrent bortplockat och ordning, medan andra tycker att hem ska vara personligt med bilder och prylar i varje hörn. Det finns en mängd olika stilar och här definieras den klassiska, den skandinaviska och den orientaliska stilen. Det skiljer sig åt på många sätt men passa många gånger bra ihop.

Klassisk stil

En klassisk stil går aldrig ur tiden den är tidlös. Mörkt trä kombinerat med ljusa färger, färgglada blommor och stora tavlor.  Glasbord och stora mattor är också två saker som aldrig går ur tiden, det har funnit i flera decennier och är än idag väldigt populärt att ha i hemmen runt om o världen. Den klassiska stilen kan ge prägel av lyx där av dess popularitet. Klassisk stil passar lika bra i hus som lägenhet och ger många gånger en stilren känsla av ett vackert och fridfullt hem.

Skandinavisk stil

Stilen där modern är kombinerat med minimalism och ljusa färger såsom vitt och grått. Stilen är stilren och passar i det flesta hem. Oftast kombineras denna stil med gröna växter och stilrena konstverk medans guld och brons väljs bort. Att följa med trenderna är populärt på bland annat Instagram och Facebook som allt fler moderna hems läggs ut och visa upp världen över. Att köpa det populäraste, nyaste prylarna och följa med trenderna är att följa modet. Det är viktigt att ha koll på de nya designerna och det nya tallrikarna för att ständigt uppdatera och ändra sitt hem. Denna moderna stil går inte riktigt att definiera då den ändras lite hela tiden. Lite som modet som ändras från sommar till höst och sedan från höst till vinter. Det är en evig variation som ständigt byt ut, förnyas och utvecklas, men stilrent och minimalism är den skandinaviska stilen gemensamma nämnare.

Orientalisk stil

Orientalisk stil ger en varm mustig känsla, färgerna går ofta åt det varma lediga hållet med även åt jord hållet. Att vara när marken och kanske ha båda fötterna på jorden kanske symboliserar den orientaliska stilen. Den orientaliska stilen är väldigt snygg att kombinera med den moderna då vissa detaljer kan i helhet se mer unika ut runt mer moderna produkter. Många människor gör denna kombinationen och får ett väldigt fint resultat. Den orientaliska stilen kan ibland beskrivas som lite äldre lite gammal, äldre objekt eller föremål kan oftast användas igen, men kanske är det det som gör den så populär. Den orientaliska stilen passar bättre på em mindre yta som en lägenhet än i ett hus då den ibland kan bli väldigt mycket, men som alla stilar så v följer användaren som inreder helt själv hur personen vill ha det.

Kombinationen mellan alla dessa stilarna klassiskt, skandinaviskt och orientalisk ger en peronsligare prägel. Det kan vara svårt att följa en och samma stil hela tiden men att kombinera kan ge en egen prägel, en mysighetfaktor och stil i varje hem.