Olika inredningstilar del 2

När man ska inreda sitt hem så finns det mycket att tänka på men en grunddetalj är vilken stil man vill ha på sin inredning för idag finns det många olika stilar när det kommer till inredning. Vad man tycker är snyggast är såklart en smaksak och vilken stil som är modernast för stunden är något som kommer och går genom åren även om den skandinaviska stilen att inreda på helt klart är den som bland svenskarna är klart populärast. Att titta på bilder i inredningstidningar och på nätet kan hjälpa för att ge inspiration till kommande inredningar om man har i tankarna på att göra om ett helt rum eller skaffa en helt ny stil i hela sitt hem. Bra att ha koll på då kan vara vilka några av de populära stilarna är och vad som är specifikt för just dem.

Stilar man kan välja när det kommer till inredning

Skandinavisk inredning är en form av inredning som är specifikt vanlig i Skandinavien och som där med många svenskar har i sina hem. Det som kännetecknar den skandinaviska stilen är att den är mycket enkel samtidigt som den ska vara funktionell. Färgerna är främst ljusa där vitt är bas. Tanken är att det ska vara snyggt och enkelt, det ska inte behövas onödig inredning utan alla möbler ska ha en viktig funktion annars är det egentligen inte speciellt nödvändigt att den finns där. Känslan i ett hem med en skandinavisk inredning är ofta luftig. Det ska inte vara trångt utan var sak på sin plats eftersom den behövs just där. Orientalisk inredning kan beskrivas som en exotisk stil där man blandar ljusa och mörka färger och där möblerna oftast är gjorda av trä. Har ens hem en orientalisk stil så tycker man nästan alltid om blommor och det vill man också att ska synas
Arto Deco är en stil som är väldigt dekorativ, inredningen kan många gånger se ut som konst nästintill. Vanligt är bland annat sicksackmönster men också mycket enfärgat på tapeter, golv och möbler. Golven är vanligen gjorda av parkett eller linoleum. Romantisk inredning som också kallas för den lantliga inredningen är en inrednignstil som är inspirerat från Viktorianska stilen samtidigt som den också har inslag av en betydligt mer modern stil än så. I den romantiska inredningen är huvudfärgen vit.  De som gillar en romantisk stil i deras hem föredrar därför vitt eller andra ljusa färger på det mesta i hemmet så som vita möbler, vit eller beige soffa. Kuddar med blommor på är också vanligt i den romantiska stilen. Romantiska hem brukar ha trägolv och förmedla ett hem där det för det mesta är en lugn stämning. Shabby chic är en stil som växte fram och blev enormt populär på 80-talet där mycket av möblerna ska se något slitna ut. Stilen är släkt med den romantiskt lantliga stilen vilket man kan se på att de både stilarna tycker om de vita och ljusa tonerna. Mycket av inredningen är gjord i trä och järn.