Så tänker en möbelinredare

Att vara möbelinredare är ett spännande och utvecklande jobb som ständigt är under förändring då man följer trender och färgkoder som är populära på marknaden. Men att vara en möbelinredare handlar inte bara om att följa trender. Man måste även kunna lyssna på sin kund och känna av vad de har för stil för att kunna göra det bästa jobbet.

Dessutom är det ett väldigt kreativt jobb som gör att man alltid måste hålla sig på kant med förändringar inom industrin, kombination av material och vilka färgskalor som passar bäst för olika utrymmen.

Men vad är det egentligen som gör yrket möbelinredare så fascinerande? Och vilka egenskaper bör en bra och anpassningsbar möbelinredare ha för att ge det bästa slutresultatet.

Vad innebär det att vara en möbelinredare?

Att jobba som möbelinredare kan innefatta flertalet olika moment eller jobb. Kanske har man fått ansvaret att inreda en mindre bod som då har begränsat med utrymme eller ett hotell som då vill inrikta sig på klass och moderna färger. Att vara möbelinredare handlar därför till större delen om att kunna anpassa sig och alltid se ett uppdrag från kundens perspektiv, önskemål och budget.

Det kan vara lätt att sväva iväg som möbelinredare då man även vill ta hänsyn till trender eller sin personliga stil. Men det går inte att tänka så om man ska bli en framgångsrik möbelinredare. Det handlar helt enkelt om att vara opartisk och följa instruktioner samtidigt som man såklart använder sig av sin kreativitet och kunskap för att inreda ett rum bäst.

Vad man ska tänka på som möbelinredare

Det som är mest vanligt för en möbelinredare är att man blir anställd av privatpersoner för att dekorera och inreda deras hem. Detta då många helt enkelt inte har tiden att hålla koll på trender och uppgradera sina möbler men trots allt vill vara omgiven av en bra design som ska vara hemtrevlig och kanske också följa vissa trender.

För att lyckas som en möbelinredare är tid väldigt viktigt. Man måste göra grundliga efterforskningar inom trender och estetik och kunna kombinera detta med form, färg, balans och volym för att nämna några exempel.

Som inredare jobbar man nämligen mycket med kontraster och färgskalor för att skapa en behaglig balans i rummet. Detta kombineras sedan med noggrant utvalda möbler och växter som skapar en kontrast mot rummets gardiner, material, mattor och tapeter.

För att hålla sig uppdaterad om nya trender finns det flera intressanta mässor man kan gå på som till exempel Stockholmsmässan.  

Kanske har vi alla en liten möbelinredare inom oss. Framförallt om man tycker om hemmet och att hålla det hemtrevligt och trendigt. Det finns en mängd olika hemsidor som man kan använda sig av om man själv vill inreda sitt hem. Den mest populära hemsidan är IKEA och ger användaren möjligheten till att bygga upp ett kök, garderob eller utrymme med hjälp av deras praktiska inredningsprogram. Om man är en möbelinredare som precis har börjat sin verksamhet kan detta vara en praktisk plattform att använda i utbildningssyfte då man kan se slutresultatet på skärmen. Det finns dessutom flertalet andra inredningshemsidor som man kan använda både som privatperson eller möbelinredare.